[O1] przewody wężyki podciśnienia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zimny77
    Classic
    • 2009
    • 11

Zamieszczone przez MiKruS
    Jeżdziłeś kiedyś np. Fabią RS, ktora ma skrzynie dużo krótszą nie tylko od Ibizy, ale i od Passata?
    Poza tym czyli co? Mam przyjąć, że jednak Ibiza jeździ podobnie jak Passat? :lol:
    Zakladajac, ze pomiary producenta byly robione w takich samych warunkach to w tym wypadku faktycznie dane producenta przecza logice (chyba, ze skrzynia w Fabii jest tak spieprzona) oraz Twoim obiektywnym, wielokrotnym doswiadczeniom. Zasadniczo troche odbiegasz od tematu bo mowa byla o osiagach w tym samym aucie (Octavia II).

Widzisz - ja naprawdę wiem o czym piszę i nie opieram się na "wydaje_mi_się"
    Piszę o rzeczach, z ktorymi sam mialem do czynienia - wielokrotnie!
    Na obiektywnym przyrzadzie o nazwie G-tech. Faktycznie, to jest argument.

To nie mentorski ton, tylko lekka irytacja, ze kwestionujesz coś, choc nie miales z tym do czynienia.
    Wiesz, mnie tez irytuje jak ktos twierdzi, ze zabaweczka za 200$ zmierzyl swoje auto i wedle tych pomiarow (i opinii swiadkow, ktorzy widzieli/czuli cos zauwazalnie szybszego) jest o niebo szybsze od producenta, ktory pomiary przeprowadzal w optymalnych warunkach sprzetem za grube tysiace $ (piate kolo i tym podobne wynalazki, tudziez telemetria).

To przyjmij, ze seryjny RS TDI jest zauwazalnie szybszy. Koledzy, ktorzy byli na spocie na ktorym robilismy to porównia moga to potwierdzić.
    Dodam, ze nawierzchnia byla wtedy mocno wilgotna, co dawalo dodatkową przewagę DSG, ktory jak wiadomo startuje duzo lagodniej niz auto ze sprzęgła.

Poza tym wystarczy wejść na youtube i sprawdzić amatorskie filmiki jak przyspieszają stockowe RSy TDI. Nawet jak widać, ze ktos jest zupelnie nieogarnięty i zmienai bigi jak dziewica to czasy nie przekraczają 8 sekund do ok. 100-105 km/h licznikowych.
    Zdefiniuj zauwazalnie. To jest ocena subiektywna, Ty mnie pytasz o sekundy, a sam piszesz zauwazalnie - wiesz, dla mnie zauwazlnie to jest szybszy autobus od wozu konnego. Co do youtube to bez komentarza...
    Kiedys juz tu wszedlem w podobna polemike, na argument w ktorym podalem artykul o 1.9 TDI PD i 1.8T jakos nikt nic nie napisal - jakis portal czeski (autorevue.cz o ile sie nie myle) robil swoje pomiary, niestety nie wyszly tak jak uwazasz Ty i cale to lobby TDI siedzace na OCP. Jak to jest (tu zapytam jak kolega gebek), ze NIKT i NIGDZIE nie potwierdzil Twoich optymistycznych rezultatow ? Czasem sa testy paliw (supremy i inne szajsy vs. normalne) i kiedys wpadly mi w rece takie gdzie testowano ON na Pasacie 2.0 TDI 140KM, jakos mimo zalania cudow do baku osiagi byly gorsze niz producent podaje (nieznacznie +0.1-0.2s).
  • octikombi
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 102

witam wszystkich.
    Chciałem wymienić dwa wężyki podciśnieniowe. Chodzi o te, które łączą ten zawór znajdujący się pod przepustnicą, który steruje klapką gaszącą. Byłem w serwisie, owszem są 1 metr kosztuje blisko 90 zł :shock: Czy jakieś zamienniki spełnią zadanie i gdzie ewentualnie szukać? Takie coś znalazłem:

Tylko nie wiem czy się nadaje i jaka średnica jest potrzebna
    Z góry dzięki za pomoc.

Komentarz

• henio
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 631

Ja znalazłem identyko w sklepie z częsciami do autobusów w mojej osadzie.Cena 25zł za metr.

Komentarz

• octikombi
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 102

henio, Znaczy się identyko jak w oryginale? Czy identyko jak te co w linku?

Komentarz

• henio
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 631

Takie jak orginał, czarne z oplotem do podciśnienia w autobusach wzmacniane.

Komentarz

Pracuję...